Artrose traject voor kat & hond

Artrose traject    

                                                                                                        undefinedundefined

Artrose is een ander woord voor slijtage van de gewrichten. Artrose kan in alle gewrichten voorkomen, maar we zien het voornamelijk in de rug, hals, schouder, elleboog, heup en knie. Factoren die een rol spelen bij het ontwikkelen van artrose zijn gewicht, overbelasting en ouderdom.

Vaak laten dieren het niet merken dat ze last hebben, wat het moeilijk maakt voor U als eigenaar om het ongemak te constateren. Meestal worden de kleine verschijnselen gezien als ouderdom, terwijl het dier met wat hulp toch weer zijn normale zelf kan zijn. U kunt het opmerken door te letten op een aantal zaken, zoals moeite hebben bij het opstaan, niet meer goed traplopen en vertonen van minder activiteit. Katten kunnen ook meer moeite krijgen met springen, het ontlasten op de kattenbak en het gebruik van de krabpaal.

 

Als U uw kat of hond verdenkt van artrose, kunt u bij onze paraveterinairen terecht voor een artrose traject. Dit traject wordt door onze praktijk als service aan U aangeboden. Met behulp van een aantal consulten zullen wij bepalen in welke fase van de artrose uw dier zich bevindt en jullie helpen om de last te verminderen en het proces te vertragen. Wij zullen u adviseren op de volgende gebieden:

-          Bewegingspatroon

-          Voeding/gewicht

Mochten aanpassingen in bovenstaande gebieden niet voldoende zijn, kan het zijn dat u wordt doorgestuurd naar de dierenarts voor aanvullende medicatie.

 

Wilt u graag een afspraak inplannen? Aarzel dan niet om ons te bellen of een assistente aan te spreken. Uiteraard kunt u ook tijdens een jaarlijkse controle vragen aan de dierenarts of het voor uw dier van toepassing is.